10 maanden na het ingaan van de Algemene verordening gegevensbescherming is het zover dat de autoriteiten zich op gaan maken op het naleven van de nieuwe wetgeving. Wat betekent dit voor ons en eigenlijk iedereen die een website in bezit heeft zowel zakelijk als privé?

Dat het nu echt tijd is om uw zaken voor elkaar te hebben.

Naast dat online privacy echt leeft onder de bevolking is het sinds de invoering van de AVG een verplichting voor iedere website om een privacy en cookie verklaring weer te geven op het moment dat een bezoeker de website op komt. Natuurlijk hebben de meeste bedrijven dit prima voor elkaar maar met deze aankondiging kan het verre van kwaad om nog eenmaal goed te kijken of uw website voldoet aan de gestelde regelgeving zoals beschreven in de AVG.

Op het internet wemelt het van de checklist die u af kunt gaan om te zien of uw onderneming online zich aan de goede kant van de wet bevindt. Daar komt bij dat u met gezond verstand de meeste problemen al kunt voor zijn. Heeft u bijvoorbeeld nog geen privacyverklaring of een cookie balk? Neem dan contact op met uw webdesigner of pas dit zelf zo spoedig mogelijk aan. Hierbij willen wij benadrukken dat het naleven van de AVG de verplichting is voor de houder van de website en dus de verantwoordelijkheid is en blijft van u als ondernemer of privé websitehouder.

Mocht u vragen of hulp nodig hebben bij het bovenstaande of andere online diensten, u weet ons te vinden.

Fijn weekend allen!

Open chat
1
Hoi!
Hoi, welkom bij Esmy Media Design! Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?