Onze klanten stellen ons met regelmaat de vraag: “Een blog beginnen, is dat iets voor mijn onderneming?”

Ons antwoord is daarop steevast “JA!”

Er zitten wel een paar aandachtspunten aan het starten van een blog. Een stukje schrijven over uw vakgebied is natuurlijk erg leuk en wie kan dat beter dan uzelf? Een blog is alleen meer dan dat.

De kracht zit hem in deze dan ook in de herhaling.

Blijven schrijven over uw product of dienst zonder in herhaling te vallen. Dat is vaak een grotere uitdaging dan vooraf verwacht.

Bezint eer ge begint

Er gaat net als in alle andere dingen in het leven, veel tijd in zitten. Maandelijks verfrissende content opleveren gaat ook niet heel gemakkelijk. De ervaring leert wel dat wanneer u eenmaal de smaak te pakken hebt, de blogs makkelijker uit uw pen rollen. Ze kunnen zelfs uiteindelijk gaan dienen als informatief middel voor uw doelgroep. Veelvoorkomende vragen kunt u beantwoorden door hier over te schrijven. Het uitdiepen van één van uw diensten in een tekst dient bijvoorbeeld twee doeleinden. U heeft aan uw terugkerende blog update voldaan en u kunt verwijzen naar uw blog als een klant een vraag heeft welke u al heeft toegelicht in het verleden.

Tip: Bepaal van te voren uw Tone of Voice.

Vindbaarheid (SEO)

Een blog op uw website heeft ook als fijne bijkomstigheid dat het uw vindbaarheid ten goede komt. Zoekmachines houden van nieuwe content op een website. Als u dus maandelijks braaf nieuwe content toegevoegd in de vorm van een blog, houdt u bijvoorbeeld Google ook nog eens te vriend!

Tip: Bedenk van te voren welke keywords u wilt gebruiken.

Een blog starten op uw website

Is voor ons een kleine moeite. We voegen een extra pagina toe op uw website, uiteraard in de huisstijl van uw website en u kunt gemakkelijk zelf in het Content Management System (CMS) de blogs schrijven en deze aan de juiste categorieën (en tags) koppelen.

Wilt u meer weten over bloggen of andere zaken op het gebied van online marketing? 

Webdesign in Tiel nodig? Neem gerust contact met ons op!

 

Open chat
1
Hoi!
Hoi, welkom bij Esmy Media Design! Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?