In onze eerdere blogs hebben wij veelvuldig gesproken over hoe u door middel van verschillende marketing strategieën uw bedrijf nog beter op de kaart kunt zetten. Een degelijke website, nette visitekaartjes en een sterke en leuke social media strategie helpen hier enorm bij.

Adverteren

Daarnaast is het inzetten van advertenties een enorme boost voor naamsbekendheid, wel kost adverteren altijd geld. Bij een agressieve advertentie strategie zal men de weg naar uw bedrijf voor een kort tijdsbestek makkelijk vinden. Na verloop van tijd veroudert de advertentie en daarmee vaak ook de aanwas van nieuwe potentiële klanten. Daarmee begint de cyclus weer opnieuw waar er uiteraard eerst de portemonnee moet worden getrokken.

Mond tot mond reclame is niet gratis

Maar wel duurzaam! Door de extra stap te zetten voor uw bestaande klanten komt u in een positief daglicht te staan in de omgeving van uw al verworven doelgroep. Hiervoor hoeft u niets te doen anders dan één van de redenen waarom u überhaupt een zaak bent gestart, service verlenen en de klant tevreden houden. Natuurlijk niet tegen elke prijs maar een extra stap zetten voor een bestaande of nieuwe klant kost soms iets extra’s maar wordt zeer gewaardeerd, ook dat is marketing. Een extra mailtje of belletje om het contact met uw klant te versterken kost nog geen 10 minuten en wordt eveneens vaak gewaardeerd. De positieve ervaringen met uw bedrijf worden vaker gedeeld met kennissen en zaken relaties dan u zich voor kunt stellen. Er wordt altijd over u gepraat, dan kan het maar beter in het juiste daglicht zijn.

Verplaatst u zich maar eens in uw eigen klant. Neemt u eerder advies aan van Google of van een eventuele zakenrelatie welke zijn ervaringen met uw bedrijf deelt in een persoonlijk gesprek?

Open chat
1
Hoi!
Hoi, welkom bij Esmy Media Design! Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?