Er zijn vele soorten content management systems (CMS) op de markt. Steeds vaker horen en zien we WordPress als CMS gebruikt worden.

Wat is een CMS?

Hiermee kunt u als gebruiker zonder programmeerkennis makkelijk uw content beheren en door ontwikkelen.

Wist u dat meer dat dan 75% van de websites met een CMS op WordPress draait? Met WordPress kunnen we blogs, zakelijke of informatieve websites maar ook webshops maken.

Zo gebruiken ook diverse grote Nederlandse en buitenlandse bedrijven WordPress, zoals;

WordPress is van origine geen website builder maar een tool om blog posts mee te maken op het internet. Door de hoge mate van populariteit en het open source beleid is WordPress inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste content platforms in de wereld.

Open source?

Open source betekend dat iedereen die zijn steentje wil bijdragen aan het systeem, dit ook kan doen. Iedereen kan een functionele stukje code ontwikkelen die voor iedere gebruiker over de hele wereld beschikbaar is. Iedereen mag de code inzien en kan eraan werken. Zo kan iedere gebruiker samenwerken naar een nog beter systeem. Voor de webbouwer is het ideaal want hij hoeft niet voor iedere hobbel in de weg het wiel opnieuw uit te vinden. Lekker makkelijk toch?

Waarom ook wij vaak WordPress gebruiken.

 1. WordPress is makkelijk in gebruik

  Zodra we de website hebben opgebouwd met de juiste SEO-standaarden kunt u als gebruiker heel gemakkelijk uw teksten en afbeeldingen wijzigen. Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk.

  Het systeem wordt voorzien van updates die wij voor u onderhouden. Waardoor hij altijd zo veilig mogelijk is en voorzien is van de laatste website standaarden.

 2. De mogelijkheden zijn eindeloos

  Doordat we voor het systeem onze eigen template kunnen schrijven of een bestaand template helemaal naar eigen zin kunnen aanpassen zijn de mogelijkheden van WordPress eindeloos. Denk aan diverse vormgeving en dynamiek in de website.

 3. WordPress is Open Source

  Naast de diverse beschikbare templates worden er ook volop plugins ontwikkeld. Momenteel zijn er ruim 20.000 verschillende plugins op de markt. Zo kunnen we bijvoorbeeld heel gemakkelijk uw nieuwsbriefsysteem of laatste social media posts aan uw website koppelen. Maar ook zelf een nieuwe plugin schrijven voor de door u gewenste techniek.

 4. WordPress is responsive

  Desktop, tablet of mobiel, niets is te gek voor WordPress. WordPress schaalt uw pagina bij naar de juiste weergave.

Een ander en belangrijkste voordeel van het gebruik van WordPress

De websites die wij bouwen zijn nooit een definitief eindproduct. Natuurlijk wel voor de opdrachtgever echter kunnen de behoeften van de opdrachtgever veranderen in de loop der jaren. Hierop kunnen wij de website heel gemakkelijk aanpassen.

Note: Uiteraard gebruiken we niet bij iedereen een WordPress website, dit is net waar de behoefte ligt van de klant.

Open chat
1
Hoi!
Hoi, welkom bij Esmy Media Design! Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?