De teksten op uw website zijn net zoals de eerste gesproken woorden in de oudheid, van levensbelang.

U kunt nog zo’n flitsende 3-D animatie hebben van uw product op uw website. Zonder de juiste bijpassende en eventueel even flitsende begeleidende SEO tekst is uw pagina of advertentie min of meer waardeloos. Zoals het gezegde luid: “Een foto zegt meer dan 1000 woorden”, gaat dit helaas niet op in de online marketing. Het is een samenspel van beleving (fotokeuze + huisstijl + webdesign) en teksten. Het geheel moet kloppend zijn.

De juiste webtekst schrijven bij een product is één ding, het zoekmachine technisch schrijven ervan is een tweede. Ook hier geldt weer, een tekst kan nog zo geweldig zijn en passen bij uw product. Zonder de juiste keywords en SEO-strategie is hij voor de vindbaarheid van uw website pagina onvoldoende. Hij zal niet goed gevonden worden door zoekmachines zoals Google.

Rekening houden met de SEO en een aantrekkelijke tekst voor lezers schrijven

Makkelijk is het niet maar mogelijk is het wel. Belangrijk om te weten is dat hoe graag u ook gevonden wilt worden in Google of Bing, dat dit nooit ten koste mag gaan van de inhoudelijke tekst. Het stapelen van keywords heeft dan ook geen zin, de kunst is om de gulden middenweg te vinden. Dit is een mix van het tevreden houden van de lezer en de zoekmachine.

Een tip van ons is dan ook, zoek voor uzelf uit welke keywords terug moeten komen in zowel de (sub)titels als de tekst en bouw daar uw tekst omheen. Houdt altijd in uw achterhoofd dat de gebruiker uw primaire doelgroep is.

Meer SEO tips?

Hulpmiddelen om de juiste keywords te vinden

Op het internet zijn er een hoop hulpmiddelen te vinden die u kunnen helpen met het zoeken naar de juiste keywords en de juiste keyword/ tekst verhouding in uw begeleidende teksten. Zo kan voor WordPress gebruikers bijvoorbeeld de plug-in Yoast SEO een bijzonder goede hulp zijn om de leesbaarheid en SEO vindbaarheid te verhogen.

U kunt ook gebruik maken van Google Keyword planner. Deze webapplicatie toont u een duidelijk overzicht van hoe vaak er op een woord wordt gezocht, ook wel het zoekvolume genoemd. Met Google Trends kunt u op de hoogte blijven van de nieuwste trending zoekopdrachten en ontdekken waar men het meeste naar opzoek is. Bekijk deze tools met regelmaat, trends en zoekwoorden veranderen. Pas uw website hierop aan.

Esmy Media design staat voor u klaar!

Mocht bovenstaande voor u een knelpunt zijn waar u op vastloopt, neem gerust contact met ons op.
Ons Team bij Esmy Media Design geeft u graag tekst en uitleg. 😉

Open chat
1
Hoi!
Hoi, welkom bij Esmy Media Design! Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?