Hoera, u heeft een nieuwe website voor uw onderneming. Natuurlijk is uw bedrijf constant in beweging en zal er met regelmaat content wijzigen. U bent redelijk technisch onderlegd op het web en besluit om dit voortaan zoveel mogelijk in eigen handen te houden. Het is zaak om uw website snelheid op peil te houden!

Wat zijn de gevolgen van een trage website?

Door de tragere laadtijd van uw pagina’s en het snelle vertrek van uw bezoeker zakt uw website in de zoekresultaten van zoekmachines zoals bv. Google. Het algoritme van Google kijkt o.a. naar de optimalisatie en relevantie van uw website, om mede aan de hand hiervan, uw website te indexeren.

Tips om uw website snelheid te optimaliseren

 1. Kies voor goede hosting
  Als u zelf een website bouwt zonder derden erbij te betrekken is het in beginsel al verstandig om de juiste hosting te vinden welke het beste bij uw website en systeem past.
 2. Verklein afbeeldingen alvorens uploaden
  Een website welke gevuld wordt met originele foto’s zal binnen de kortste keren trager laden. Dit merkt uw bezoeker ook als zij uw website een bezoekje gunt. De ervaring leert dat als een website langer dan 3 à 4 seconden laadtijd heeft, bezoekers geneigd zijn om weg te gaan. Zonde!

  Prachtige foto’s gemaakt met een camera of zelfs met een camera van de nieuwere generatie mobiele telefoons zijn veel te groot om direct op de website te plaatsen. Sommige websites bevatten zelfs foto’s van 9 MB! Dan is het niet zo raar dat uw website traag laadt. Met Photoshop kunt u uw foto opslaan voor het web, hiermee verkleint u de bestandsgrootte al snel met 70% tot 80%.

  Heeft u geen Photoshop?
  Zorg allereerst dat uw foto het juiste formaat heeft, dit kunt u bijvoorbeeld gratis doen op https://www.fotoaanpassen.nl of https://tinypng.com/. Haal de foto als eindbewerking altijd door een zogehete compressor. Compressors zijn gemakkelijk te vinden op het internet.

 3. Ruim uw website op
  Met het wisselen van foto’s en andere bestanden blijven de oude foto’s en bestanden achter in de website. Dit is een onnodig gewicht die uw website tevens vertraagt. Als u content vervangt, ruim dan gelijk de oude bestanden op. Alles wat niet nodig is voor uw website hoort er immers niet in.
 4. Gebruikt u alle geïnstalleerde plugins?
  Heeft u Drupal of WordPress als CMS, dan kunt u deze uitbreiden met gratis plugins. Iedere plugin moet op de server worden geladen. Gebruikt u een plugin niet, verwijder deze dan.
 5. Maak uw website sneller door middel van caching
  Een caching plugin slaat uw website deels op in zijn geheugen. Hierdoor laadt de website sneller wanneer de bezoeker voor de 2e keer op uw website komt.

  Er zijn heel veel verschillende caching plugins, welke het beste bij uw website past is afhankelijk van uw server en hosting. Een caching plugin installeren kan ook behoorlijk complex zijn en de juiste instellingen verschillen per provider. Vraag hierbij altijd advies.

Wilt u meer tips voor een snellere website? Neem contact met ons op. Wij bieden totaaloplossingen voor het realiseren van uw website(s) en bieden ondersteuning nadat deze is opgeleverd.

Open chat
1
Hoi!
Hoi, welkom bij Esmy Media Design! Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?