Wat is een SSL-certificaat en waarvoor dient het? Het certificaat dient voor een veilige verbinding tussen computers. SSL wordt ook gebruikt om uw website en het verkeer tussen uw server en browser te beveiligen.

Hoe weet u dat uw website is beveiligd?

Een beveiligde website herkent u aan het “welbekende” groene slotje bovenin uw browser. Wanneer u op dit slotje klikt staat er “Verbinding is beveiligd”, het certificaat zou op geldig moeten staan.

Als uw website niet is beveiligd staat er in Chrome en Firefox een tekst in de adresbalk: “Niet beveiligd”. Nu hoeft u niet direct in paniek te raken, u bent niet gehackt. U kunt contact met ons opnemen, dan regelen wij een SSL certificaat voor u in.

Wat is SSL en https?

Het is een erg technisch verhaal dus ik ga het zo simpel mogelijk uit proberen te leggen. SSL staat voor Secure Sockets Layer, een verbinding die het mogelijk maakt om gegevens veilig via internet te versturen.

Er worden gegevens verstuurd zodra men inlogt op uw website, hierbij kunt u denken aan een gebruikersnaam en wachtwoord. Ook wanneer de gebruiker een contactformulier op uw website invult worden er gegevens verstuurd. Bij een bestelproces (Woocommerce) worden er ook gegevens verstuurd, namelijk de bestelgegevens.

Zonder SSL-certificaat wordt de informatie tussen de twee computers als platte tekst verstuurd. Om ervoor te zorgen dat de data veilig over het internet kan worden verstuurd gebruiken we een versleutelde verbinding. Zo voorkomen we dat internetcriminelen gevoelige informatie kunnen aanpassen of inzien. Naast het slotje bovenin uw browser kunt u een SSL-verbinding ook herkennen aan de https aan het begin van de URL.

Https staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure. De extra S aan het einde van http staat dus voor veilig. Klikt u op het slotje, dan kunt u de gegevens van het certificaat en de uitgever daarvan controleren.

6 reden waarom u een SSL-certificaat zou moeten aanschaffen:

 1. ‘Onveilig’ meldingen in uw browser zonder SSL 
  Vanaf juli 2018 geeft uw browser bij alle websites zonder certificaat aan dat ze onveilig zijn.
 2. SSL is wettelijk verplicht namens de AVG
  Wanneer u persoonsgegevens verwerkt is een SSL-certificaat verplicht.
 3. Gevoelige informatie beschermen
  U zorgt er voor dat gevoelige informatie wordt gecodeerd.
 4. SSL schept vertrouwen
  Bijna iedereen is bekend met het “groene” slotje in zijn adresbalk. Wanneer uw website hierover beschikt zal hij ook eerder als betrouwbaar overkomen.
 5. SSL is belangrijk voor SEO
  Google waardeert het enorm en beloont websites met een hogere ranking wanneer zij een SSL-certificaat hebben.
 6. SSL helpt tegen Phishing
  Een eigenaar van een website wordt gevalideerd wanneer hij een SSL-certificaat aanschaft. Zo weet uw bezoeker ook zeker dat hij op uw website zit en niet op een namaak.

Genoeg redenen om een SSL-certificaat aan te schaffen.
Neem contact met ons op voor meer informatie.

Open chat
1
Hoi!
Hoi, welkom bij Esmy Media Design! Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?